Aktiviteter i Lofsdalen

I Lofsdalen finns det aktiviteter för alla – året runt

Cykling i Lofsdalen
Cykling i Lofsdalen
Vandring i Lofsdalen
Bear´s den i Lofsdalen
Downhill i Lofsdalen
Löpning i Lofsdalen
Båttur i Lofsdalen

Sommar i Lofsdalen

El-mtb & Downhill

Upptäck den fantastiska terrängen runt om i Lofsdalen på cykel. Hos oss på Skoterhuset kan du hyra både el-mtb och downhill-cyklar. Vi har även lokala rutinerade guider för dig som vill cykla i grupp på en guidad tur.

I Lofsdalen utvecklas mtb-lederna i full fart och det finns leder som passar alla olika nivåer av cykling.

I Lofsdalen Bike Park finner du 16 km långa downhill-leder. En rolig, utmanande aktivitet för familjen, kompisgänget eller varför inte företaget.

Cyklar finns att hyra hos oss på Skoterhuset. Vi har även cykelverkstad och butik. 

Bastuflotte

Koppla av vid sjön med bad och bastu. Hos oss på Skoterhuset kan ni hyra bastuflotte för att sätta guldkant på er semester. Ring för att boka.

Vattenaktiviteter

En solig & fin sommardag finns det nästan inget bättre än att ta sig ut på Lofssjön. Fantastisk utsikt och härliga badmöjligheter finner ni längs sjön. På Karins Sportbod kan ni bland annat hyra båt, kanot, kajak & S.U.P.

FRISBEEGOLF

Utmana familjen eller kompisgänget i Lofsdalens frisbeegolf-bana. Det är en rolig 9-hålsbana i varrierande terräng som ligger uppe vid Fjällanläggningen. Har ni aldrig provat på att spela frisbeegolf förut så är det helt klart dags att testa. 

Frisbee finns att hyra på Destination Lofsdalen & Fjällanläggningen.

BEAR´s  DEN 

Häng med på ett äventyr du sent kommer att glöma. Tillbringa en natt i hemlig stuga i Lofsdalens djupa skogar. Här är chgansen att se vilda djur stor. Den europeiska brunbjörnen är mest vanlig att se men även andra rovdjur brukar titta fram. Stugan är mysigt inred med en fotoavdelning. I stugan finns sex sängar, ett enklare kök och en toalett.

Skoterhuset Expo

Skoterhuset Expo

Hösten är en fantastisk tid att besöka Lofsdalen. Luften är frisk och fjällen är klädd av färgsprakande natur. Under hela hösten arrangeras roliga aktiviteter hör hela familjen och boendepriserna är dessutom förmånliga.Har ni aldrig besökt oss i Lofsdalen under hösten är det hög tid att planera in det. 

Under vecka 44 varje år arrangerar vi på Skoterhuset & L Home Skoterhuset Expo. Flera företag finns på plats för att visa upp sig med fina erbjudanden. Roliga aktiviteter arrangeras runt om i byn. Skoterköket öppnar upp för lunch och middagsservering med trubbadur och musikquiz. 

 

Vinter i Lofsdalen

Skoter

Skoter­åkningen i Lofsdalen är av värdsklass. En varierande terräng som passar all typ av åkning. Storslagna fjällvyer finner du på endast några minuters avstånd ifrån det att du sätter dig på skotern nere i Lofsdalen by.

Hos oss på Skoterhuset kan du hyra skoter eller hänga med på en guidad tur. Vår kunniga personal hjälper dig med tips och råd för att du ska få ut så mycket som möjligt av din skotertur.

Ledkort och kartor över ledsystemet finns i de flesta butikerna i byn och på Lofsdalsspårs hemsida.

Alpint

Utförsåkningen i Lofsdalen har något för alla. Fina nedfarter med magisk utsikt på toppen av Hovärken,1125 m.ö.h. 

Barnens favorit är den blåa björnen Loffe. Loffe hänger ofta i barnområdet där det bland annat finns en egen lift, nedfarter och lekpark.

För den avancerade skidåkaren finns branta pister. Fallhöjden är imponerande 492 meter. Kvällsskidåkning sker en kväll i veckan.

Längdskidor

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng. Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan. Spårcentralerna finner ni vid hotellet/elljusspåret, på Uppvallen, på Hovärksvägen och på Västvallen.

För aktuell spårstatus kan ni följa Lofsdalsspår på deras facebookssida eller kika på deras hemsida.

Skoteråkning i Lofsdalen
Barnens favorit Loffe
Längdskidåkning i Lofsdalen
Fjällanläggningen
Turskidåkning i Lofsdalen
Skoter i Lofsdalen
Slalom i Lofsdalen

Fiske - året runt

Lofsdalen-Glöte FVO är ett stort område på ca 50.000 hektar där fjällbäckar, tjärnar och sjöar ofta igger helt ostört i natursköna områden. Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter både sommar som vinter. Fisk som ofta förekommer är aborre, gädda, röding och öring. 

Fiskekort finns att köpa på IFiske.se eller på lokala företag i Lofsdalen by.

 
Fiske i Lofsdalen
Våffelstugans Viltkväll

Våffelstugan - året runt

Våffelstugan är ett populärt resemål i Lofsdalen. Våffelstugan ligger uppe vid trädgränsen på sydsidan med magisk utiskt över hela Lofsdalenby. Här kan du avnjuta fantastiska våfflor dagtid och på kvällstid få en unik uplevelse på Våffelstugans Viltkväll med en fantastisk middag och intressanta historier om bygden.

Våffelstugan håller öppet året om med varrierade öppettider. Du hittar öppettiderna enklast via deras facebooksida.

På vinterna tar du dig enklast till Våffelstugan på skoter, längdskidor eller med bandvagn. På sommartid kan du vandra eller cykla upp. 

Lofsdalen SKYBAR - året runt

Lofsdalen Skybar är det högst belägna whiskeylagret i Europa. Byggnaden ligger högst upp på Hovärkens topp, 1125 meter över havet. Här kan ni njuta av en fantastisk panoramautsikt över Härjedalens fantastiska fjällvärld. Skybaren fokuserar framförallt på Mackmyrawhiskey & lokal öl, men det går även att äta bland annat sushi. Skybaren annordnar även whiskey-  eller ölprovning på förfrågan. 

Sommartid tar ni er till Skybaren via den 2km långa vandringsleden som utgår ifrån Panoramaområdet. På vintern tar ni liften upp.

Lofsdalen Skybar

Orsholms brygghus - året runt

Orsholms Brygghus är det lilla lokala ölbryggeriet Lofsdalens bykärna. Ölen bryggs på färskt fjällvatten ifrån bygden. Ölen kan du hitta på lokala restauranger och Systembolaget, på Ica Nära Lofsdalen hittar du folkölen.

Du kan även boka ölprovning och få en egen rundtur på det gemytliga bryggeriet och lära dig allt om hur de brygger ölen.