Boka en cykel eller guide-tur

Här finns orörd natur och fjäll med fantastiska vyer. Hyr cyklar och ge er ut, eller låt en av våra guider visa vägen.

Cykeluthyrning

Vi på Skoterhuset hyr ut el-mountainbikes och downhill-cyklar. Du kan dessutom boka till en cykelvagn eller tolklina när du hyr el-cykel, så att hela familjen kan följa med på en tur.

Priser cykelhyra 2021/2022

 El-MTB 29’ Specialized Turbo Levo heldämpadDownhill-cykel 29’ Scott Gambler 910 heldämpad
1 dag990 kr 890 kr
2 dagar1750 kr1650 kr
3 dagar2400 kr2290 kr
 Därefter 600 kr/dagDärefter 500 kr/dag

Storleksguide

El-mtbDin längd
XL185-200 cm
L175-190 cm
M165-180 cm
S155-170 cm
Downhill-cykel  
M163-193 cm

Cykelvagn

Multivagn att montera bakom cykeln, alt. använda vid löpning eller gång. Rymmer två barn och max 40 kg.

 1 dag250 kr
2 dagar420 kr
3 dagar580 kr
 Därefter 150 kr/dag

Shotgun barnsits

Sadel för barn att montera framför dig på cykeln. Handtag och fotstöd medföljer så barnet sitter stadigt och kan hålla i sig. Passar barn mellan 2-5 år.

1 dag200 kr
2 dagar370 kr
3 dagar530 kr
 Därefter 150 kr/dag

Tillägg:

Punkakit - 70 kr/tillfälle

Tolklina - 70 kr/styck

SPD-pedaler - 70 kr/tillfälle

Transport av cykel/cyklar till ledstart - 800 kr oavsett antal cyklar

Cykelhjälmar finns att låna och ingår i cykelhyran. Skydd för downhill-cykel är inkluderat i priset. Pris för ledkort tillkommer.

Samtliga priser inklusive moms.

 

Cykeluthyrning
Mountainbike
Downhill

Guidad tur eller cykellektion

Våra skickliga och rutinerade guider har stor erfarenhet av cykling i Lofsdalen.  De tar gärna med er på en guidad tur eller ger er tekniska cykeltips under en cykellektion. 

Stenrutsturen

Upplev den fantastiska terrängen runt Stenruten. Vi cyklar Stenrutsleden tillsammans och om tid finns stannar vi till vid Våffelstugan för en välbehövd paus. Denna tur passar den mer ovana cyklisten som söker utmaning. 

Onsdagar och lördagar kl 10:00. Pris inkl. hyrcykel: 1600 kr/person. Pris med egen cykel: 1000 kr/person. Tolklina 70 kr. 

Barnäventyret

En tur med fokus på den minsta i familjen. Här cyklar vi en kortare tur uppe i fjällterräng och stannar för en fikapaus med fantastisk utsikt. Turen utgår från Spårcentralen vid Panorama. Om ni hyr cyklar av oss ingår transport av cyklarna upp till ledstarten. 

Turen går onsdagar och lördagar kl 14.00. Pris 900 kr/person inkl. fika.

Vildmarksturen

En sportigare tur för den mer vana cyklisten, här cyklar vi Vildmarksleden, en av Lofsdalens mer krävande leder. Denna tur går i lite högre tempo och med lite färre pauser. 

Turen går Fredagar kl 10:00. Pris inkl. hyrcykel: 1600 kr/person. Pris med egen cykel: 1000 kr/person.

Tjejtur med middag 

Vår guide Petra tar med er cykelsugna tjejer på en runda på fjället. Efter avslutad tur väntar en tvårätters middag med lokala råvaror och kockens favoriter på Skoterköket. 

Torsdagar kl 17:00.  2000 kr per person inkl. cykel och 2-rätters middag. Pris med egen cykel: 1200 kr/person

Cykellektion MTB

Lär dig tekniken för Mountainbike-cykling med hjälp av en av våra guider. Här får du bl.a tips på hur du ska hantera cykeln för att ta dig upp- och nedför fjället på bästa sätt. Vi erbjuder lektioner både för el-cykel eller för dig som har egen mountainbike.

Pris: 3000 kr/person inkl. hyrcykel, 2100 kr/person med egen cykel. 

Privat guidning

Boka en privat guide så skräddarsyr vi en tur utifrån dina önskemål. Downhill, mountainbike eller el-mtb - du väljer!

Pris: 4000 kr om ni hyr cykel av oss, 6000 kr om ni har egen cykel. 

Samtliga turer (undantaget Barnäventyret) utgår från Skoterhuset och startar med en genomgång av hur cykeln fungerar och bör hanteras. Därefter beger vi oss ut på en härlig tur genom Härjedalens vackra landskap. Cykelhjälmar finns att låna och ingår i cykelhyran. 

Observera att de cyklar vi hyr ut på guideturerna är el-mtb, för ett jämnare tempo ser vi helst att alla deltagare på våra guidade turer har el-cykel.

För att turerna ska bli av krävs det att minst 4 cyklar är bokade, privata guidningar och lektioner kan bokas oberoende av antal cyklar. Ledavgift på 60 kr/person tillkommer för samtliga över 16 år. 

Spårinfo & ledkarta

I Lofsdalen finns många fina cykelleder. Från Västvallen utgår flera cykelleder i olika svårighetsgrad som tar dig upp på fjället. Vid spårcentralen vid Panorama byggs just nu Lofsdalen Fjällpark MTB som beräknas bli klar hösten 2022. I nuläget finns där en tillgänglighetsanpassad led, samt två barnvänliga leder. 

Ledkartor och ytterligare information finner du i Lofsdalens egen app. 

 

Utkörning och bärgning av cykel

Vi erbjuder utkörning av de cyklar du hyr av oss så att du kan börja direkt vid starten för den cykelled du vill cykla. Pris: 800 kr per tillfälle

Skulle du få problem med cykeln under din tur kommer vi ut och hjälper dig på plats. Har du hyrt cykeln av oss gör vi det såklart utan extra kostnad.